Založ si blog

12 rokov otrokom

Áno priatelia, je to tak, požičal som si tento názov filmu kôli tomu, že na konci 12 ročných útrap pre hlavného hrdinu predsa len prišlo vyslobodenie.

Je to paralela s naším malým Slovenskom.

12 rokov nám tu niekto podsúval to, čo potreboval aby sme si mysleli. Jasné, tí čo máme len toršku viac vyvinutý zmysel pre uvažovanie sme sa rožkom opiť nedali, ale väčšina Slovákov to 12 rokov hltala ako najnovšie filmy z produkcie Holywoodu.

Ale, 29 februára prišlo malé svetielko nádeje aj na naše ťažko skúšané Slovensko. Nádej v podobe na to, že po 12 rokoch svojvôle Smeru tu bude konečne niečo iné – lepšie.

Ale Slovákom ako by to nestačilo, začali sa tu objavovať rôzne „kauzy“ od diplomovej práce Peti Krištúfkovej, Borisa Kollára, cez diplomovú prácu Igora Matoviča, rôzne „zaručené“ správy len aby sa táto vláda rozpadla.  A väčina Slovákov v tom momente zabudla na tety Anky, masérov Kostkov, legendu slovenského školstva JuDr. Richtera – tu by sa dalo také pekné heslo, názov knihy : Od brúsky k titulu JuDr. za 80 dní.  Prípadne najsociálnejšiu ministerku Tomanovú, ktorá spolu so svojim ideologickým vzorom už v 2010 sľubovali 13 dôchodky a museli to zariadiť až páni z novej vlády.  Toto Vám nevadilo, tu ste boli ticho a tešili ste sa na tie imaginárne 13 dôchodky, vlaky a obedy zadarmo, a kopec ďalších sociálnych benefitov, ktorými zakrývali svoje zlodejiny. A to všetko len pre to, lebo ste sa nechali uplatiť. Úplne po Slovensky keď mám výhodu budem ticho a nič ma nezaujíma.

Teraz všetci mudrujú, že kde su Kollárove byty, kde je prosperita Slovenska ktorú nám pre voľbamy sľubovali. No kde je ? Kde sú peniaze z posledných 12 rokov ? Rozdali a rozkradli všetko čo sa len dalo.

Ako najväčší problém Slovákov vidím matematiku.

Slovná úloha : Štátny zamestnanec na pozíci premiéra zarába mesačne 4000€, koľko mesiacov musí pracovať, NEJESŤ, NEPIŤ, NEOBLIEKAŤ SA, NEPLATIŤ VÝDAVKY SPOJENÉ S BEŽNÝM ŽIVOTOM, aby si kúpil byt za 450 tis €  ?  Áno, je to presne 112,5 mesiaca, čiže niečo jemne cez 9 rokov. ŠETRIŤ bez VÝDAVKOV !

Toto Vás netrápi ? 98% Smerákov, Hlasákov prišlo do politiky s holou … existenciou a odišli, respektíve ešte v nej pretrvávajú ako extrémne bohatí ľudia. Za štátne, tabuľkové platy by nemali ani desatinu toho, čo verejne prezentujú ako svoj majetok.

Matovič, Kollár aj Sulík šli do politiky z podnikateľského prostredia a mali už čo to zarobené a stále to majú. Áno, daňový podvodník, mafián a čo ja viem čo ešte si na nich Smero-Hlasy vymysleli, ale keby to bola pravda, myslíte, že by to Fico a spol nechali len tak ? Ja si myslím, že nie. Keby tie výmysly boli pravdou, mali páni v Smero-Hlase dosť „svojích ľudí“ na dôležitých miestach aby Matoviča, alebo Kollára usvedčili a následne zavreli.

Teraz máte možnosť vidieť ako má správne fungovať právny štát. Koľko „ICH“ ľudí už je v CPZ a koľkí sa tam ešte len dostanú ? A ako skončia legendy slovenskej sociálnej demokrcie ? To si môžeme len predstavovať, ale v zhľadom na fakt, že sú Vianoce, mohlo by prísť jedno veľké prekvapenie.

Čo Vy na to ? Čo by Vás potešilo ?

🙂

Sputnik V, alebo Dobrí anjeli v akcii II.

02.03.2021

A je to to tu ! Sputnik V dorazil a „inteligentný jedinci“ zo strany s honosným názvom Za ľudí, opôäť ukazujú čo sú zač. Včera na post kolaičného poslanca rezignoval Tomáš Valášek. Protest proti Sputniku. Neskutočná strata. Anjel sa v Poprade musel budiť do hrôzostrašného rána. Sputnik V v Košiciach a Valášek v ……. . Smutné, ale ako pre koho. [...]

Sputnik V, alebo Dobrí anjeli v akcii.

19.02.2021

Včera zasadala vláda SR, hneď 2x. To prvé zasadanie taký štandard, pohádať sa a povykrykovať si, dourážať sa. To druhé zasadanie od 16:00 malo však inú tému. Tou témou bolo schválenie, alebo neschválenie použitia Ruskej vakcíny Sputnik V na očkovanie obavyteľov Slovenska . No tak ako Remišová zo Za ľudí avízovala, nepodporili to a aj napriek názorom odborníkov návrh [...]

Môže za to Matovič?

01.11.2020

Dnes sme celá rodina absolvovali to, čo veľa ľudí odsudzuje, ba priam považuje za niečo škodlivé. A predstavte si, prežili sme to bez problémov. Šli sme hneď ráno a v malej dedinke blízko nášho domu sme si vystáli frontu. Ľudia boli k sebe milí, každý vedel čo a kedy má robiť. Čo je ale podstatné, nikto nás do toho nenútil. Keby sme nechceli, my by sme do toho [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Tomáš

Rodina je navždy. V dobrom aj v zlom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 9864x
Priemerná čítanosť článkov: 1973x

Autor blogu

Kategórie